top of page
Yazarın fotoğrafıEmre Can

2024 EL FENERİ TEKNOLOJİLERİ

Güncelleme tarihi: 1 Nis



El fenerleri, ihtiyaç duymadan kıymetini anlamadığımız ürünlerin başında gelir ve zor zamanlarınızda hayat kurtarıcı olabilir.Elektriğin varlığını o kadar benimsedik ki yokluğunu düşünemiyoruz bile. Bizim için neredeyse hava, su ve yemek kadar önemli. Fakat bu desteği sağlayan devasa bir altyapı var. Ne yazık ki olası bir afet durumunda bu altyapının doğru bir şekilde çalışmaya devam edeceğinin garantisi de yok.

Bu gibi durumlarda hayatınızı kolaylaştırmak için üretilen el fenerleri ise sanıldığından çok daha büyük bir öneme sahip. İlk yardım, arama kurtarma, hayatta kalma gibi son derece önemli ve temel konularda büyük görevler üstlenen el fenerleri geldiğimiz noktada herkesin en azından evinde veya çantasında olmayı hak ediyor.

El fenerleri de birçok teknolojik ürün gibi kullanım alanlarına ve ihtiyaçlara göre onlarca seçeneğe sahip. Eğer bir el fenerine hangi durumlarda ihtiyaç duyabileceğinizi düşünürseniz ve en kötü senaryoları aklınıza getirirseniz tek bir el fenerinin size yetmeyeceğini fark edeceksiniz. Farklı alanlar için farklı kullanım özelliklerine sahip modeller tercih edilmelidir.



Şarjlı mı pilli mi?

El fenerlerinin özellik bakımından ayrıldığı en önemli konulardan birisi güç kaynağıdır. Birçok fener üreticisi bu konuda müşteri tercihlerini de göz önünde bulundurarak iki tip güç kaynağını kullanan modelleri de üretir. Bu durumda tercih, kullanıcıların ihtiyaçları ve istekleri doğrusunda belirlenir.

Örneğin kalem pil kullanarak çalışan bir el fenerinin güç kaynağı her yerden kolayca temin edilebilir ve yapılan stoklarla elektrik yoksunluğunda ne kadar uzun süre el feneri kullanacağınız sizin tarafınızdan belirlenir. El fenerini kullanmaya devam etmek için yeni bir şarj işlemine ihtiyaç duymamamız, sizi elektrik yoksunluğuna karşı daha da savunmalı bir hale getirir.

Fakat şarj işlemine ihtiyaç duyduğunuz modeller çoğunlukla daha güçlü pilleriyle daha fazla ışık gücü sunar. Genel kullanım kıyasında doğrudan kalem pillerle çalışan modellere göre hem daha uzun süre hem de daha fazla ışık gücü sunar.

El fenerleri ve LED teknolojisi

El fenerlerinin artık sıradan ampuller kullanmadığını belirtelim. Gelişen LED teknoloji sayesinde neredeyse tüm el feneri üreticileri artık uzun ömürlü, tasarruflu ve dayanıklı LED ampullerden faydalanıyor.

Fakat LED teknolojisine tamamen hakim olmanın biraz zorlayıcı olduğunu ve ekstra mesai gerektirdiğini belirtmek gerek. Birçok ürün ve hizmette olduğu gibi kaliteli ürünlerin fiyatı hatırı sayılır miktarlara ulaşsa da bu ürünlerin sundukları toplam ışık miktarı ve erişim mesafesi, fiyat etiketleri ile doğru oranda artar.

Birçok üretim alanını etkisi altına alan ‘üretim standartları’ LED’ler konusunda da size yardımcı olabilir. Hangi LED’in hangi lümen değeriyle ne kadar süre boyunca ışık üretebildiği gibi net sorulara cevap veren bu standartların olduğu fenerleri tercih etmenizde fayda var.

Dayanıklılık ve kullanım çeşitliliği

Öncelikle su geçirmezlik veya yüksekten düşme konularında kendini kanıtlamış modelleri tercih etmeniz en doğrusu olur..

El fenerleri, kanun güçlerinden outdoor faaliyetlerine, EDC’den avcılık faaliyetlerine kadar çok geniş bir alanda kullanılmaktadır. Dolayısıyla sadece ihtiyaç anında kullanılan bir araç olmaktan çok daha fazlasıdır. Satın aldığınız ürünü ‘bir gün kullanırım’ umuduyla sürekli yanınızda taşımaktan veya elinizin altında tutmaktansa, günlük hayatınızda veya hobi faaliyetlerinizde onlara yer vermeyi deneyin.

El fenerlerini kullanmaya başladıkça hayatınızı ne kadar kolaylaştırdığını da fark edeceksiniz. Tabi bu kullanımlar sonucunda el fenerinizi tekrar dolu hale getirin. Sonrasında, her an her yerde kullanıma hazır tutmayı unutmayın!


9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page